Prywatność na
DevilPage.pl

Oświadczenie Premier League w sprawie powrotu kibiców na stadiony

» 11 września 2020, 18:39 - Autor: matheo - źródło: manutd.com
Władze Premier League przed startem sezonu 2020/2021, który rozpoczyna się w ten weekend, wydały specjalne oświadczenie na temat powrotu kibiców na stadiony.
Oświadczenie Premier League w sprawie powrotu kibiców na stadiony
» Sezon 2020/2021 Premier League rusza w ten weekend
– Premier League wystosowała pismo do rządu, aby wyrazić zaniepokojenie decyzją o ograniczeniu i potencjalnym opóźnieniu powrotu kibiców na stadiony piłkarskie – przyznaje rzecznik prasowy Premier League.

– Wydarzenia mogą teraz gromadzić 1000 kibiców i wierzymy, że nie stwarza to okazji do odpowiedniego przetestowania rozwiązań, które mają na celu zwiększyć bezpieczeństwo kibiców.

– W związku z tym kluby Premier League odraczają testowanie rozwiązań do czasu, aż odpowiednia liczba fanów dostanie zgodę na udział w testach. 1000 kibiców to liczba, która nie tylko jest nieznacząca dla testów, ale każde spotkanie powodowałoby też duże straty.

– Każdy miesiąc sezonu bez kibiców to strata ponad 100 milionów funtów w ligach, a w efekcie straty dla lokalnej i narodowej gospodarki. Nie pozostaje to bez wpływu także na perspektywy zatrudnienia ponad 100 tysięcy osób, których praca zależy od aktywności związanych z organizacją meczów.

– Nasze kluby już przeprowadziły testy i są gotowe na próby na większą skalę, aby udowodnić, że są w stanie zapewnić bezpieczne środowisko, które udało nam się skutecznie zrealizować w Projekcie Restart.

– Premier League docenia ambicje rządowego projektu Operation Moonshot i będzie wspierać działania mające na celu powrót kibiców na stadiony. Wierzymy natomiast, że dostępne środki pozwolą na bezpieczny powrót kibiców i powinno się z nich skorzystać teraz.

– W związku z tym, że rząd zamierza zrewidować termin 1 października jako dzień powrotu kibiców na stadiony, Premier League prosi o to, aby wzięto pod uwagę wysokie standardy, które mogą spełnić nasze kluby. Trzeba wziąć to pod uwagę przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji, aby sport nie został w tyle w porównaniu do innych gałęzi gospodarki – dodaje rzecznik.

TAGI

MEN: Deji Sotona opuścił Manchester United
Dołącz do Ligi DevilPage.pl w Fantasy Premier League 2020/2021

Najchętniej komentowane

Możliwość komentowania tego newsa jest już niemożliwa, z powodu upłynięcia 7 dni od czasu jego dodania.

Komentarze (1)

Klimaa: Na 1000 kibiców kluby nie zarobią a żeby oni weszli na stadion to kluby będą ponosić spore straty ze względu na potrzebę zatrudnienia ludzi do obsługi oraz ochrony. Rząd powinien dofinansować kluby w takim wypadku.
» 12 września 2020, 09:22 #1
Wszystkie komentarze są własnością ich twórców. Serwis DevilPage.pl nie ponosi żadnej odpowiedzialności za treści komentarzy. W przypadku nagminnego łamania zasad netykiety osoby będą banowane bez możliwości odwołania.