SirKeano: Moja główna teza z jaką pojawiłem się po 13 latach jest taka, że holender jest nie tyle przereklamowany, bo to słowo nacechowane z byt negatywnie, jednak jest to dla niego duży przeskok. Z klubu, który jest nr1 (bodaj Majk pisał, że jak Hag przychodził do Ajaxu to dysproporcja między Amsterdamem, a Eidhoven nie była zbyt duża ALE była) do klubu, który od dawna nie jest nr1, a ma takie aspiracje.
Niestety czasem widać, że nawet bycia nr1 nie jest w stanie pociągnąć (przegrane ważne mecze) i tu jest szansa, że z pozycji nr3-5 będzie wykręcał wyniki ponad stan.
Pisaliście o Hallerze - on już się spalił w PL, a przychodził wówczas z Enitrachtu, czyli powiedzmy z przymrużeniem oka, że z podobnego pułapu co teraz. Co do innych zawodników zwłaszcza ze środka pola to Beeka już mieliśmy/mamy. Dwóch dobrych graczy zakontraktował Bayern - moim zdaniem najlepszego Gravenbercha. Timber jest dobry, ale mam obawy, że mógłby nie odpalić w PL. Próg wejścia w PL jest jednak wysoki.
Z drugiej strony patrząc na rynek menagerów (celowo pisze menagerów nie trenerów), bo w tym widzę mocny punkt Haga. To chyba pierwszy raz od dawna United weźmie coś co chcieli naprawdę mieć inni. O ten Haga zabiegały Bayern, Barca, Real i chyba Arsenal i Koguty. Widać chciał jeszcze posiedzieć w Amsterdamie. Może chciał, ale zepsuło się (zboczeniec overmars) i czas spadać. Może inne kluby nie chciały dać mu fotela menagera, a jedynie trenera - nie wiem. U nas też się obawiam, czy dostanie wolną rękę czy będzie tak miał w kontrakcie, a nasz zarząd będzie miał to w dupie.
Oby nie było tak jak z Ralfem - tu miałem ogromne oczekiwania, a mam ogromny zawód. Ba nawet zostałem zgwałcony tymi 20 minutami pressingu by potem już ich więcej nie zobaczyć... Ja bym akceptował przegrane i słaby sezon gdybym widział zmiany, że gość próbuje coś zrobić... upadamy wstajemy walczymy. A tu sam nie wiem czy byłbym w stanie bardziej starać się niczego nie zmienić. Oczywiście tu nieco rozgoryczenia. Stąd też moja ogromna rezerwa do Haga - chciałbym kolejny raz się nie zrobić w bambuko.